Yves Segers

Yves Segers werd geboren op 10 september 1971 te Halle (Vlaams-Brabant). Reeds op 16-jarige leeftijd start Yves een solocarrière, het succes laat evenwel op zich wachten. Van ’90 tot eind ’92 fungeert hij als de zanger van de populaire groep TOAST. “Ik schreeuw het van de daken” wordt hun bekendste hit en goed voor goud. Ook het album “Twee uur ’s nachts” is een voltreffer, want het behaalt eveneens de gouden status. In januari ’93 verschijnt Yves’ eerste solosingle “Zie me graag” met gematigd succes. Ook de opvolgers halen de top tien niet. Het eerste album “’n Apart gevoel” krijgt dan weer overal lovende kritieken, maar het wordt niet commercieel genoeg bevonden en het succes blijft uit.

Het heeft een tijdje geduurd, maar in de zomer van ’97 scoort Yves opnieuw een megahit met de wals “Café De Zwaan”. Ook de opvolger “Leve de liefde”, een country square dance song, teistert de hitparade. Hierna wordt het weer stiller rond Yves, tot in november’98, wanneer het nieuwe album “Trek het je niet aan” verschijnt.

Yves is ook een vaste klant bij de préselecties voor “Eurosong”. In ’93 waagt hij zijn kans met de ballade “M’n liefste” waarbij een finaleplaats net voor zijn neus wordt weggekaapt. Maar Yves is een doorzetter en rukt weer aan in ’99. Dit keer met de folksong “Recht vooruit”. Het mag echter weer niet zijn, doch Yves blijft niet bij de pakken zitten. Hij is alweer met iets anders bezig: een Franse versie van “Café De Zwaan”, “Au café Du Port”. Yves mag zelfs een aantal tv-optredens doen bij onze zuiderburen. In maart 2001 wordt “Een lach van jou” uitgebracht, De inspiratie van dit nummer ging Yves zoeken bij het vroegere Village People (Y.M.C.A). Opnieuw hitparadesucces, In juni 2001 verschijnt “Noché de la pasion”, een nummer waarvan zowel een Spaanstalige als Nederlandstalige versie wordt opgenomen. Een niet onbelangrijk detail is dat dit nummer in Nederland tot Nationaalschijf wordt verkozen. Ondertussen verschijnt ook alweer een nieuw album “Veelzijdig”, met daarop 15 nummers in, zoals de titel al laat vermoeden, verschillende genres. In december 2001 is er de single “De Straatmuzikant”, een wals in de stijl van “Café De Zwaan”. Dit schijfje is zowel in Vlaanderen als in Nederland verkrijgbaar. In februari 2002 is er nog de popballade “Levenslang”. Yves’ voorlopig laatste single is de cover “Geen Wonder Dat Ik ween”, de vroegere hit van Paul Severs, maar dan in een Rock and Roll getinte versie. 10 september 2006 is het groot feest. Yves verwent zijn fans met een verjaardagsconcert naar aanleiding van zijn 25 jaar op de planken. Het wordt een uniek spektakel met een zeskoppige live-band. In januari 2007 bewandelt Yves verder de weg van de ambimuziek. Zijn album krijgt de titel “Alle Remmen Los”. Een vlag die de lading dekt, want de cd bevat maar liefst 9 ambiancenummers, daarnaast ook nog 2 ballades en, op algemene aanvraag, de originele versies van “Ik Schreeuw Het Van De Daken” en “Café De Zwaan”. 2009 belooft voor Yves weer een succesvol jaar te worden, want in april kan je hem aan het werk zien in de Ethias arena te Hasselt voor HET SCHLAGERFESTIVAL. Het bewijs dat Yves nog steeds bij de vaste waarden hoort.

Kortom, Yves Segers is nog lang niet uitgezongen !

LOT 2024 - 1x 40 min

1495

LOT 2024 - 1x 40 min NA 00:00

1695

LOT 2025 - 1x 40 min

1595

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest