Vanessa Chinitor

Vanessa Chinitor ( geboren op 13 oktober 1976 ) is een rasechte Dendermondenaar.
In 1996 wordt ze als finaliste van de “Ontdek De Ster Show” van VTM ontdekt door John Terra. Met haar eerste single “In Al Mijn Dromen” overtuigt ze meteen de Vlaamse media. Wanneer haar tweede single “Verdoofd en verblind” verschijnt, lijkt het of Vlaanderen er een nieuw stemgeluid bij heeft.

Vanessa Chinitor is één van de favorieten tijdens Eurosong ’99 en dankzij haar overwinning tijdens de nationale preselecties mag zij in dat jaar ons land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival te Jeruzalem. Onder begeleiding van John Terra laat ze het nummer “Like The Wind” naar het einde toe in een ware climax losbarsten. Helaas is politiek ook in dat jaar al één van dé kwaliteitsnormen om liedjes en landen op het Eurovisiesongfestival punten te geven. Vanessa Chinitor eindigt niettemin op een verdienstelijke twaalfde plaats.

In die periode verschijnt het debuut-album van de beloftevolle artieste. De gevarieerde full-cd heet “Like The Wind” en bevat uitsluitend Engelstalig materiaal. De single “When The Siren Calls” doet het goed in de hitparade,maar Vlaanderen wil blijkbaar toch liever Nederlandstalig werk.
Dat komt er dan ook. Eind ’99 haalt ze met het prettige “Verlangen” de Vlaamse Ultratop 10. Ook de single “Deze dans” krijgt veel Radio 2-airplay. De zangeres mag zich zelfs bewijzen in programma’s als “De Notenclub”, “Het Swingpaleis” etc. In oktober 2000 brengt de zangeres een ode aan één van haar grote idolen, nl. Ann Christy. “Ik neem vandaag de trein” krijgt een speels nieuw arrangement en kan op heel wat bijval rekenen.

In maart 2001 werkt Vanessa samen met Bart Kaëll aan een album. Deze krijgt de titel: “Costa Romantica”. De plaat bevat covers zoals “Words”, “I got you babe”, “Besoin de rien, envie de toi” , “Kingston town” e.a. Bart& Vanessa zingen ook twee Nederlandstalige tracks in: “Dicht bij elkaar” en “Weer naar zee”, wat meteen de zomersingle van 2001 wordt.

Wanneer VT4 een screentest uitschrijft, waagt Vanessa haar kans en wordt zo in februari 2002 één van de 7 omroepsters. Een opmerkelijke wending in de carrière van deze zangeres. Maar ook muzikaal zit zij niet stil : in de zomer van 2002 verschijnt “Heimwee” als single. Een schitterende vertaling van één van de grote hits van Roger Whittaker.

Eind 2002 krijgt de carrière van Vanessa Chinitor nog een nieuwe dimensie : zij wordt gevraagd één van de hoofdrollen te gaan spelen in de “Winterrevue van Caals en Van Vooren”, een productie van het succesbedrijf Studio 100. Voor het eerst speelt Vanessa Chinitor mee in een groots spektakel vol humor en muziek . Ze krijgt dan ook de smaak te pakken want in diezelfde zomer mag ze ook meespelen in “De zomerrevue van Dirk Bauters”.

Een jaar nadien komt dan haar zomersingle “Je hart” uit. Een pittig fris nummer dat zeker en vast door haar publiek wordt geapprecieerd.

Live on tape 1x'40

850

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest