Sergio

Met de smaak van Sergio

Het is weinigen gegeven aan een voornaam genoeg te hebben. Arno, Toots, Adèle, en, jawel, Sergio. Zijn naam staat voor een kruidig mengsel op basis van ruwe bolster en blanke pit.
Geboren Quisquater, geboren woelwater, jaagt kleine Serge een gans lerarenkorps de gordijnen in, maar even later palmt hij zijn slachtoffers weer in met de hits van de zoetgevooisde Tom Jones of Engelbert Humperdinck. Het Vlaamse levenslied houdt er even later (1987) ‘Het staat in de sterren geschreven’ aan over, Serge’s eerste single.

De smaak van plezier

Doorbreken doet de Leuvenaar echter via de dansvloer met Taste, later Touch of Joy. In Touch of Joy vormt Sergio van 1994 af een gouden duo met Sandy (Boets). Hits volgen elkaar in hoog tempo op: ‘You’re my Baby’, ‘You’ve Got to Try’, of de titel-ballad van de debuut-cd ‘Together Forever’ (1995). Touch of Joy gaat met enige vanzelfsprekendheid internationaal en wordt mooi derde op het Golden Stage Festival in Roemenië, waar ze later voor 10.000 fans optreden.
‘Enjoy’, de single én de tweede cd (1996), wordt een nog eclatanter succes en de hittrein lijkt niet te stoppen: ‘Please, don’t go’ (Zomerhit 1997), ‘Come on and Get Up’, ‘Wild’, ‘Let’s go Crazy’. Steevast tekent Touch of Joy voor een fijne cuisson van melodie en beat, van dance en meezinger.

De smaak van vertier

Tussen alweer een nieuwe hit-plaat, ‘Dance to the rhythm’ (1998), en de toepasselijk getitelde zwanenzang van Touch of Joy, ‘Don’t say it’s over’ (2000), ontdekt de televisiewereld het allround talent van Sergio.
’s Mans tweede carrière is zo mogelijk nog indrukwekkender. Ketnet, één, VT4, VTM, alle Vlaamse zenders dingen naar de hand van de presentator: Tripties, Vliegende start, Kaviaar met pruimen, Duel, Het rapport Quisquater, De ark van Sergio,… TV-kijkend Vlaanderen koestert de brok energie die Sergio in zijn programma’s legt, hij groeit vanzelf uit tot het lievelingsdynamiet van Het Swingpaleis. Sergio schaft dat vleugje vertier dat tegelijk volks en dynamisch, populair en energiek is. Fata morgana (één) is hem op het lijf geschreven. Maar VTM gaat zover hem ‘exclusief’ aan zich te binden voor toppers als De foute quiz, De juiste prijs, Ranking the stars. Of, met Sandrine André aan zijn zijde, hij wint er met gemak Just the two of us.

De smaak van thuis

Nog voor dat zover is, versmelt Sergio beide carrières. De zanger vertegenwoordigt ons land op het tv-monument van populaire muziek: het Eurovisie Songfestival, in 2002, in Tallin, met ‘Sister’. Ook al eindigt hij slechts dertiende, in Vlaanderen is het een e-nor-me hit. Toch is Sergio@theladies niet echt een lang leven beschoren.
Sergio, een broertje dood aan komedie spelen, is, zoals ze dat zeggen, ‘nen echte’. Hij blijft gedreven in zijn zoektocht naar een muzikale thuishaven. Werd de fond ooit gelegd door Tom Jones en Engelbert Humperdinck, het is het voorbeeld van André Hazes dat Sergio weer de smaak verschaft van thuiskomen. Hij is nu eenmaal kind aan huis in het levenslied, met al zijn emotie en energie, met al zijn vertwijfeling en zekerheden, met al zijn ontroerende ambiance. En eindelijk is het zover, de mayonaise pàkt.

De smaak van peper

Sergio, tot spijt van wie het benijdt, Sergio is uniek.
Zijn rock-liefde laat hem tal van gastoptredens doen. Zijn jeugdliefde voor het levenslied drijft hem vandaag in de armen van John Terra. Zijn eigen leven vormt de peper in dit hoogstpersoonlijke mengsel.
Benieuwd hoe pikant dit recept kan worden. Want, geef toe, het zijn deze figuren die de vaderlandse muziek kruiden. Er zijn nu eenmaal veel mannen met die naam, er is zelfs een aantal Hermannen met die naam, maar er is slechts één Sergio met de echte smaak van Sergio.

LOT 1x '40

2850

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest