René Schuurmans

In tegenstelling tot veel andere artiesten droomde René als klein jongetje niet van een carrière in de schijnwerpers.

Pas op de bruiloft van zijn broer zong René samen met zijn zus voor het eerst voor publiek. Met haar vormde hij twee jaar lang het duo René en Astrid waarbij hun broer Toon het geluid voor zijn rekening nam. Nadat Astrid te kennen had gegeven toch weer liever in een band te zingen besloot René, samen met Toon als geluidsman, solo verder te gaan en deze beslissing was het begin van zijn succes. Sindsdien is hard gegaan met de zangcarrière van René Schuurmans. De keus om professioneel zanger te worden, maakte René Schuurmans begin 2006, toen hij al zijn andere werkzaamheden definitief opzij zette.

René Schuurmans bracht diverse albums uit en nummers als ‘Als ik haar zie’, ‘Diep in mijn hart’… en ‘Hela Ho’ werden grote hits. De landelijke doorbraak kwam in 2007 toen ‘Laat de zon in je hart’ dé grote meezinghit van de zomer was en het album ‘Vanaf vandaag’ doorstootte naar nummer 5 in de Mega Album Top 100.

De professionele optredens van René Schuurmans zijn een feit. Het plezier straalt er vanaf en het publiek gaat volledig uit hun dak. Deze sympathieke zanger is een graag geziene gast op TROS Muziekfeesten, Grote Pleinfeesten, Mega Festijnen, ofwel op ieder knalfeest in Nederland, en altijd gaan tot de achterste rijen de handen de lucht in. Zo ook bij zijn, nog nooit eerder vertoonde, “Achtertuinconcert” welke hij gaf in een Mega-tent met live band, en waar maar liefst 12000 handjes konden worden geteld.

Inmiddels werkt René al weer geruime tijd aan zijn nieuwe studioalbum dat dit jaar moet gaan verschijnen. Een album waarop hij naast partyrepertoire vooral laat zien tot de beste vocalisten van Nederland te behoren met een veelzijdig repertoire. ‘Het hele album hebben we opgenomen met verrassende arrangementen en live muzikanten van top niveau en dat geeft een extra dimensie. Toen we zo bezig waren en ontdekten dat ‘ Laat de zon in je hart’ eigenlijk nu pas landelijk begon te leven hebben we besloten het liedje een tweede kans te geven in een nieuwe versie’ aldus René Schuurmans.

Optreden

vanaf

2495

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest