Laurel and Hardy

Guy De Groote (Hardy)

Guy De Groote werkte op jonge leeftijd mee in enkele parochiale toneelstukken (St Macharius-Gent). De microbe had hem dan ook te pakken. In 1963 speelde hij mee in “Peter Pan” in het NTG onder de regie van zijn leraar Nederlands, Charel Janssens en medeleerlingen van het KA Voskenslaan.

Later kwamen er een 7 jaar publiekservaring bij als DJ Jackie Great bij “The Magic and Love Sound”. Van oktober 1972 tot juli 1973 maakte hij Duitsland en België onveilig door te zingen als solist en trompettist in het Werler Soldatenkoor. Het meewerken aan films bij Studio E over allerlei Belgische kunstenaars zijn producten die zich nu ook bevinden in het filmmuseum te Brussel. Deze periode situeerde zich in de zeventiger jaren. In de tachtiger jaren zong hij en speelde hij trompet bij “The New Planet Jazz Band”. Daarna kwam een periode van toneelervaringen bij “Het Rat” en “De Melomanen”. De grootste toneelervaring heeft hij sedert 36 jaar als onderwijzer in de klas, en voelt zich als een vis in het water nu hij in de imposante huid van Oliver Hardy mag kruipen.

Marc Van Malderen (Laurel)

Een duiveltje doet al ! Ziehier een kleine greep uit het rijk gevulde showleven van deze rasartiest. Eén van die onderdelen uit zijn leven kwam voor in operahoofdrollen zoals in Het Rattenkasteel, Monster van Frankenstein en Liefde voor de drie manen. Muziektheater had ook zijn voorliefde. In deze passie werkte hij samen met Leen Persyn, David Davidse, Ann Miller. Ook in de Eddy Wally Story werkte hij samen met Martine Jonckheere en Zaki.

Met zijn geschoolde stem kon het niet anders dat ook klassieke muziek hem niet vreemd was en trad in die hoedanigheid op zowel in België als in Nederland. Zo werkte hij ook ondermeer samen met Johan De Smet, Paul De Leeuw, La Esterella, Tom Lannoy, Lee Towers en Kamagurka. Hij was steeds ook een graag geziene gast bij zangwedstrijden zoals de Gongshow (met Walter Capiau en Zaki), Ontdek de Sterwedstrijd en X-factor. Televisie liet hem ook niet koud en kreeg verschillende gastrollen in ondermeer Familie, Spoed en Wittekerke. Zijn face was blijkbaar ook in trek als hangbord voor verschillende firma’s en kwam zo ook terecht in de wereld van de reclamefoto’s.

En natuurlijk hadden we dan ook de plaatselijke cabaret- en toneelverenigingen waarmee hij in zee ging verspreid over al die jaren. Zo speelde hij ook mee bij de 3 Charels, werkte hij met Roger Piers, Willy Verbeke, Noël Fack en zovele anderen.

En eigenlijk begon dit alles samen met zijn 2 zussen (tweeling) als het Trio Van Malderen waarmee enkele singles en een LP werden opgenomen.

Vandaag de dag is hij dan ook een groot onderdeel van het duo Laurel & Hardy waarbij ie zich heel lekker voelt in zowel acteren, zingen en … vrouwen versieren (alleen toepasselijk in zijn rol als den Dunne)

Live optreden

Op aanvraag

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest