Jeroen van der Boom

Tijdens zijn middelbare schooltijd stond Van der Boom al op het podium. Samen met een schoolvriend speelde hij in het bandje The Travellers. Na zijn studie begon zijn werk in de showbizz.

Na eerst presentator voor Call TV geweest te zijn, werd hij eind 1996 gevraagd als presentator voor het televisieprogramma Real TV, wat later werd omgedoopt tot Explosief. In het programma dat hij samen met Ariane Spier presenteerde, kwamen filmpjes voorbij met schokkende dingen, voornamelijk uit de Verenigde Staten.

Nadat hij eerder al een rol speelde in de theatershow Barcelona, opgevoerd in Event Centre Aalsmeer, werd hij in 2004 gevraagd voor de dinnershow Novomundo. Tot 2007 sprak hij stemmen in bij de animatieserie Café de Wereld, een onderdeel van De Wereld Draait Door. Daar imiteerde hij stemmen van onder andere Gerard Joling. Ook zat hij in 2007 bij het cabaret van Koppensnellers, onder leiding van Jack Spijkerman. Op 12 april 2008 presenteerde Jeroen eenmalig de Kids Top 20. Dit omdat Monique Smit uitgeschakeld was wegens problemen met haar stembanden.

Naast presentator is Van der Boom zanger. In 2006 nam hij een cd op met covers van o.a.
Don’t Stop Me Now (Queen) en Wonderful Tonight (Eric Clapton), in een jazz-uitvoering.
In 2007 bracht hij zijn eigen versie van het nummer She’s A Lady van Tom Jones uit.

Op 18 juni 2007 kwam de single “Jij Bent Zo” uit. Dit nummer is een Nederlandse bewerking van het Spaanse Silencio van David Bisbal. Voor Van der Boom betekende het zijn hitparadedebuut.
“Jij Bent Zo” kwam begin augustus op de hoogste positie van de Single Top 100, waar het 3 weken zou blijven. In de Top 40 stond het twee weken op nummer één. Uiteindelijk bleef de single bijna een half jaar in de hitlijsten hangen. Ook in Vlaanderen werd de single een nummer 1-hit.

Na het gigantische succes van De Toppers concerten in de Amsterdam ArenA heeft Jeroen van der Boom besloten om het nummer Mag ik dan bij jou op single uit te brengen. Tijdens de vijf uitverkochte concerten zong Jeroen dit prachtige nummer voor maar liefst 340.000 bezoekers. Iedere avond werd Jeroen luidkeels bijgestaan door het uitzinnige publiek, dat duidelijk ontroerd was.

Zo groots en meeslepend als een optreden in een uitverkocht stadion kan zijn, Jeroen van der Boom heeft bij deze laten zien dat je in een uitverkochte en kolkende ArenA ook succesvol kan zijn met een klein en intiem liedje. Claudia de Breij, die Mag ik dan bij jou schreef en eerder zong, uitte haar bewondering op Twitter voor haar collega. ‘Ze vond het ongelooflijk,’ laat Jeroen weten. ‘Ze vroeg ook of ik er van genoot. En ja, dat deed ik. Het was heel bijzonder. Dat zo’n klein liedje zo uitpakt in een stadion, is enorm genieten.’

Donderdagavond 4 juni werd het nummer Mag ik dan bij jou op ITunes geplaatst vanwege de grote en aanhoudende vraag van het publiek om het nummer op single uit te brengen. Slechts anderhalf uur na het online zetten van zijn nieuwe single Mag ik dan bij jou heeft Jeroen van der Boom een nummer 1 notering op ITunes te pakken. Een unicum voor een Nederlandse artiest. Het is de eerste keer dat een Nederlandstalige single de nummer 1 status op ITunes behaalt in zo’n korte tijd.

Optreden

Op aanvraag

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest