Jannes

Jannes werd geboren op het woonwagenkamp in Emmen en woont nu in Noordscheschut. Door muzikale familieleden kwam Jannes van jongs af aan in aanraking met muziek. Dit leidde op 21 augustus 1999 tot een eerste single, die in eigen beheer werd opgenomen. De single Ben jij bij me werd dankzij piratenzenders enigszins succesvol. Door dit succes kwam Jannes in aanraking met producer, tekstschrijver en componist Martin Sterken uit Nieuw-Weerdinge. Met Sterken neemt Jannes zijn debuut-cd Bella Bianca op.

De tweede cd van Jannes van Casablanca naar Napoli (2001) betekende de landelijke doorbraak. Van deze cd, waaraan ook achtergrondzangeressen van Frans Bauer en de accordeonspeler van Marianne Weber meewerkten, werden er 30.000 verkocht. Van de derde cd Met jou kan ik het leven aan worden er 15.000 exemplaren verkocht.

In 2004 deed Jannes mee aan het “Concert des Levens” ter ere van Johnny Hoes. Later dat jaar verscheen het album Gewoon Jannes, dat werd geproduceerd door Emile Hartkamp, die Jannes’ ontdekte door de hit “Ga maar weg”, geschreven door Martin Sterken. In 2005 verscheen het gouden album “Als het zonnetje schijnt” en in 2006 het album “Laat me vrij”, voorafgegaan door de singles “Oh la la l’amour” (een Nederlandstalige bewerking van de Duitse schlager “Mademoiselle Mirelle”) en “Laat me vrij”. Ook deze albums en singles en werden allen door Hartkamp geproduceerd. In 2005 verscheen ook de single “Ik kan met jou de hele wereld aan”, een nummer dat speciaal voor hem door Jannes’ idool Hans Bouwens alias George Baker werd geschreven. Aan het album “Als het zonnetje schijnt” werkte onder andere ook de blaasformatie The Stylus Horns en de gitarist Jack Verburgt mee, die ook de gitarist is van Frans Bauer. De arrangementen voor dit album werden verzorgd door de Duitse arrangeur Reiner Burmann.

Jannes is een vaste artiest in het Mega Piraten Festijn, waar hij sinds november 2004 optreedt. Door de presentator wordt hij de koning der Piraten genoemd.

Vanaf half april 2005 verscheen van Jannes een realitysoap bij RTV Oost onder de titel Gewoon Jannes. SBS6 zond later dat jaar delen hiervan uit op de landelijke televisie.

In februari 2007 ontving de Drentse volkszanger twee gouden platen voor zijn albums “Van Casablanca naar Napoli” en “Laat me vrij”. In juli dat jaar kwam hij met Laat de zon maar schijnen/Zie die ster nieuw binnen op nummer 1 in de Single Top 100.

Jannes presenteerde op 11 september 2008 in Assen zijn nieuwe album Meer dan een vriend, dat werd opgedragen aan inmiddels overleden Dick Oosting.

Op 15 juni 2012 kwam het album Op Volle kracht uit en trad Jannes op in een uitverkocht Ahoy Rotterdam met in totaal 15.000 mensen. Ook werd hij nog genomineerd in categorie Beste Zanger en Beste Album bij de Buma NL Awards. Op 2 juni verschijnt het album Gevoel van samen zijn. Op 7 oktober 2017 vierde Jannes zijn 15-jarig jubileum met een stadionconcert in GelreDome.

Optreden

vanaf

5850

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest