Helmut Lotti

Oscarwinnaar in de categorie Opmerkelijkste Carrière. Van volksjongen tot wereldster. Van Elvis-imitator over klassiek vertolker naar croonerzanger.

Van ‘Vlaamse Nachten’ over ‘My Favourite Classics’ naar ‘The Crooners’. Het keerpunt ligt in 1994 wanneer hij enkele nummers brengt met The Golden Symphonic Orchestra. Een gouden combinatie is geboren: ‘Helmut Goes Classic’ behaalt 12 keer platina in België en lanceert een indrukwekkende veroveringstocht met de meest uiteenlopende mijlpalen. De tv-special van ‘Classic II’ wordt uitgezonden door 210 Amerikaanse televisiezenders. Zijn eerste concert in Duitsland is op een paar uur uitverkocht. Helmut zingt op uitnodiging van Eros Ramazotti en aan de zijde van Placido Domingo. Een fenomeen op eenzame hoogte dus. Aan het einde van 2003 had hij 12.000.000 cd’s verkocht.

Live optreden 1x '75

Op aanvraag

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest