Hans Peter Janssens

Hans Peter Janssens studeerde aan het Stedelijk Muziekconservatorium in Brugge, zijn geboortestad. Hij volgde er zangles bij Georgette Cooleman en Stella Pipeleers en kreeg er de regeringsmedailles Zang en Lyrisch Toneel. Later zette hij zijn studies verder aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, en behaalde daar een eerste prijs voor Zang. Toen trok hij naar de Guidhall School of Music and Drama in Londen (1990 – 1991) waar hij een Postgraduaat Vocal Studies behaald bij Noelle Barker. Daarna volgde nog een studieperiode aan de Music Academy of the West in de Verenigde Staten/Santa Barbara en workshops bij Thomas Hampson, Thomas Hemsley, Dame Janet Baker… . HP behaalde de ‘Prix d’espoir’ op het Concours International de Chant in Clermont Ferrand (Fr).

In 1993 debuteerde Hans Peter Janssens in musical met de rol van Padre in Man van La Mancha. Later volgden Jesus Christ Superstar en Chess waardoor HP gelanceerd was als musicalzanger- en acteur. Van 1995 tot 1996 speelde hij in The Phantom of the Opera (Joop Van den Ende – productie), in Sacco & Vanzetti en in Jekyll & Hyde bij het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen.

We zijn 1998 als Hans Peter Janssens volledig doorbreekt en zowel bij kenners als het grote publiek scoort. 1998 is het jaar dat hij schittert als Jean Valjean in Les Misérables, een productie van Music Hall, in de Stadsschouwburg in Antwerpen. De reacties zijn enorm lovend. In 1999 speelt hij daar ook nog de titelrol in The Phantom of The Opera. Eind 2000 speelt Hans Peter zijn laatste productie bij het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen als Ben in Follies. Datzelfde jaar nog vertrekt de intussen bejubelde musicalster naar Londen. Vanaf oktober 2000 tot juli 2003 speelt hij daar als eerste en enige Belg ooit Jean Valjean in Les Misérables, in het Palace Theatre op West End. Ook daar zijn de reacties buitengewoon positief. In Londen werd hij ook gevraagd voor het London Concert for Peace in het Drury Lane Theatre, waar hij optrad naast beroemde namen als Dame Judi Dench, Sir Ian McKellen, Sir Allen Ayckbourn en John Barrowman.

Van 2003 tot 2006 toert hij door Vlaanderen en Nederland met het concertprogramma West End Story, samen met Hilde Norga en An Lauwereins. In november 2006 is de ondertussen internationaal begeerde acteur terug in Vlaanderen en speelt hij in de Stadsschouwburg de hoofdrol in Dracula. Alweer een prestatie die door de pers, ingewijden en het publiek zodanig wordt geloofd, dat hij de Vlaamse musical-award krijgt voor Beste mannelijke hoofdrol. Andere onderscheidingen zijn de Haec Olim Prijs (2000), de Gazet van Antwerpen persoonlijkheid van het jaar (2000), de Golden Exclusief (2006) en de Musicalprijs bijzondere verdienste (2008).

Eind 2006 keert hij terug naar Londen voor Les Misérables, maar deze keer voor de rol van Javert. Zo is HP de eerste acteur in de geschiedenis van de musical die voor beide hoofdrollen werd gevraagd in Londen als eerste cast. In die periode werkte hij ook mee als Javert aan een opname van de concertante versie van Les Misérables door de BBC radio 2 ter viering van de 21ste verjaardag van de voorstelling.

Vanaf heden is deze wereldster een graag geziene gast op zowel bedrijfsevents als tijdens park- en/of marktconcerten, in culture centra en theaters, zowel live on tape, met zijn eigen band of als gast bij de live-concerten van Koen De Smet.
Hans Peter Janssens boek je exclusief bij The Music Office BV!

Live On Tape 1x '40

1450

Live 2x '50

Op aanvraag

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest