Frederic De Vos

Frederic had zijn eerste eigen radioprogramma toen hij 12 jaar was.
Na drie jaar kon hij de overstap maken naar het toen populaire Radio Contact om vandaar de sprong te wagen naar Radio 2 waar hij mee instond voor de luisterspelen en de promotie.

Hij combineerde dit alles met theater vanaf zijn 15 jaar. Enkele jaren later werd hij voorzitter van een van de oudste theaterverenigingen/rederijkerskamers van de Benelux. Samen met zijn theaterrollen vertolkte hij af en toe een personage in een soap zoals Familie, Spoed, Vennebos, … om zo ook in de huid te kruipen van engel Gabriël in de musical ‘Tussen Hemel en Hel’, een productie met meer dan 120 personen op de bühne. Frederic speelde naast zijn tv-personages tot op heden in 15 theaterstukken en 3 musicals.

Hij is niet gespierd, maar heeft een bepaalde look wat er voor zorgt dat hij soms gevraagd wordt voor catwalkopdrachten tot modellenwerk, van het gezicht op tandpastadoosjes in de Filippijnen tot op de cover van het boekje van SN Brussels Airlines. In september 2016 werd Frederic het Europees gezicht van een parelcollectie en kreeg zijn eigen parellijn ‘FOX’.

Frederic verschijnt regelmatig in de kranten. Jaren geleden werd hem onder meer de vraag gesteld wat zijn kinderdroom was. Hij antwoordde toen “nieuwsanker worden op tv”. Enkele weken later was hij een charmant
nieuwsanker op de Oost-Vlaamse regionale tv en dat voor zes jaar, gecombineerd met presentatiewerk op Plattelands TV. Hij was ook enkele jaren het gezicht van het economisch tv-programma ‘Oost@Work’.

Hij staat op het podium met de grootste sterren, de mooiste meisjes, bekende sportlui of politici. Frederic is presentator van (mode-)shows en (bedrijfs-)events, quizzen, missverkiezingen en (politieke) debatten, wielerwedstrijden, concerten en festivals van 10 tot 10.000 (en meer) aanwezigen voor het podium. Wanneer Frederic zelf niet op het podium staat wordt vaak op hem beroep gedaan als jurylid bij shows en spektakels allerhande. Daarnaast heeft hij ook ervaring als assistent in het comité van Miss België, waar hij eveneens presentaties verzorgde.

Hij wordt gewaardeerd omdat hij correct en professioneel is, soms met een grap en een lach, dan weer ernstig, met stijl en charme.

In zijn dagjob is Frederic aan de slag in de bedrijfswereld of bij de overheid. Hij heeft ook enkele jaren ervaring als
Protocol Manager. Dit is het begeleiden van prominenten, het openen van straten en pleinen, mensen huwen, …
Als Protocol Man heeft Frederic onder meer Filip en Mathilde en tal van ministers begeleid.

Hij was jarenlang als gekend PR man de man achter de naamsbekendheid van Willy Naessens en doet dit op heden
nog op losse basis. De gekende personeelsfeesten en de hoedjeswedstrijd op Waregem Koerse zijn enkele van zijn successen.

Als presentator werd hij intussen verschillende malen overgevlogen naar Fiji waar hij Miss World – Supermodel presenteerde. Dit op een unieke locatie, voor een live publiek en voor televisie, met miljoenen kijkers. In mei 2017 vloog Frederic naar China, meerbepaald naar Macau, het nieuwe Las Vegas, waar hij voor een miljoenenpubliek enkele shows ter gelegenheid van de Fashion Week presenteerde. Hij was er ook de gastheer van de grote finale van de World supermodellenverkiezing.

Frederic kreeg in september 2016 een eretitel in zijn stad Oudenaarde, werd er peter van de eerste hondenweide en is voorvechter van geveltuintjes.
Daarnaast is hij hoofd- en eindredacteur van een socio-cultureel magazine met basis in de Vlaamse Ardennen. Samen met zijn hond ‘Loetie’ is Frederic het gezicht van een succesvolle cartoon.
In 2022 is hij klaar met het schrijven van zijn eerste boek.
In 2023 heeft Frederic zijn eigen programma – in teken van duurzaamheid – op de nationale zender VTM.
Sinds 2024 heeft Frederic zijn eigen (praat-)programma op Eclips TV.

Presentatie

Op aanvraag

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest