Bart Herman

Bart Herman werd geboren op 14 februari 1959 in Wevelgem als tweede van drie kinderen. Hij groeide op in een muzikaal gezin. Naast zijn vader Frans Herman waren ook zijn grootvader en overgrootvader muzikanten.
Hij liep lagere en middelbare school in Kortrijk, St-Niklaas en Wetteren. In 1981 studeerde hij af als licentiaat in de Germaanse filologie aan de katholieke universiteit Leuven. Na zijn legerdienst werkte hij aan de universiteit als literair vertaler binnen de afdeling Sinologie en Engelse literatuur.

Eind jaren ‘80 vertrok hij, alleen gewapend met zijn gitaar naar Amerika.Na een zwerftocht door het westen versierde hij een contract als zanger-entertainer op de SS Victoria, een Amerikaans-Grieks cruiseschip dat de Caraiben, Zuid-Amerika, Mexico en later ook de Baltische zee aandeed. Het was tijdens die reis dat Bart besloot van het zingen zijn definitief beroep te maken.

Toen het schip in droogdok lag in Amsterdam werd hem in 1990 een platencontract aangeboden door een Franstalige platenfirma die in de “Chanteur flamand cowboy” wel brood zag. Hoewel Bart aanvankelijk in het Engels zong werd er gekozen voor het Nederlandstalige repertoire. In 1993 scoorde hij zijn eerste nummer 1 hit “Ik ga dood aan jou” en haalde het daaropvolgende album”Metropool” meteen goud.

Inmiddels werden al 10 CD’s van eigen hand ingeblikt en ontwikkelde Bart Herman zich tot een veelgevraagd en hooggewaardeerd artiest op de podia van de Lage Landen met een eigenzinnige muziekgenre dat nog het best te omschrijven valt als een mengeling van luisterlied, rock en roll en latijnse ballades.Zelf spreekt hij van de “Tuimelkruid-sound”

Naast zanger was hij ook vaak te zien in tal van TV-shows, panels en spelprogramma’s en dook hij zelfs op als gastacteur in series als “Wittekerke” en “Spoed”.Hij vertolkte ook de rol van Pontius Pilatus in de musical Jesus Christ Superstar. In 1996 presenteerde hij de Vlaamse versie van het spelprogramma “Doet-ie het of doet-ie het niet” op VT4.

Begin 2012 werd het nummer “Ik ga dood aan jou” opgenomen in de eregalerij van Radio2 en auteursvereniging Sabam nadat het eerder een eervolle 84ste plaats behaalde in de lijst van de “1000 Klassiekers” van radio2.

Live optreden

Op aanvraag

Prijzen zijn louter informatief en onder voorbehoud. Alle prijzen zijn steeds excl. BTW, licht, geluid en Sabam. Op buitenlandse artiesten komt er eveneens bedrijfsvoorheffing bovenop de vermelde prijs. Gelieve ons te contacteren voor de meeste recente voorwaarden en prijzen.

Boek artiest